Lotus wint overtuigend van Aalsmeer

HOOFDDORP De handbaldames van Lotus wisten afgelopen weekend, na de onnodige verloren wedstrijden van de afgelopen weken, te winnen van Aalsmeer. De nummer laatst van de ranglijst werd met 27-13 verslagen.

In de eerste helft scoorden Lotus en Aalsmeer tot de 11e minuut over en weer (4-4). Door mooie breaks en doelpunten van Elaine van Wooning, Joyce van der Voort, Lois Quant, Ilse Vrijbloed en Manouk Meijer liep Lotus binnen 9 minuten uit naar 11-4. In de laatste 10 minuten van de eerst helft werd er door beide teams nog gescoord waarbij Lotus met een 15-6 voorsprong de rust in ging.

De tweede helft begon voor Lotus qua doelpunten een beetje stroef. Pas na 9 minuten kwam de doelpunten machine weer op gang en liep Lotus uit naar 23-8. Aalsmeer verzilverde hierna helaas nog 3 penalty's die eerder in de eerst helft door de sterk keepende Simone Castien werden gestopt. De Hoofddorpers speelden vandaag een stuk overtuigender dan vorige week en verdiende de winst.

De doelpunten werden gescoord door: Joyce van der Voort (9), Manouk Meijer (5), Elaine van Wooning (5), Lois Quant (4), Ilse Vrijbloed (2), Marissa Stoffer (1) en Tessa Portengen (1).