• Judo Yushi
  • Judo Yushi

Markus Feddema tweede van Noord-Holland

NIEUW-VENNEP Judoka Markus Feddema is afgelopen zondag tweede van Noord-Holland geworden in de leeftijdsklasse tot 12 jaar in de gewichtsklasse tot 42 kg.

Feddema, lid van Judo Yushi in Nieuw-Vennep, kwam een maand geleden nog uit in de klasse tot 38 kg, maar redde dat niet meer en stapte over naar de -42 kg klasse. Met 39 kg was hij één van de lichtste judoka's in zijn klasse. Op het Noord-Hollands kampioenschap komen de beste vijf judoka's van de voorronden (regiokampioenschappen) uit de drie regio's in Noord-Holland tegen elkaar uit.

De Venneper won zijn eerste twee wedstrijden overtuigend, maar liet zich in de halve finale verrassen met een overname. Markus probeerde dat weer terug te halen, maar kon niet het gelijkmakende punt scoren. Via de herkansing kwam Markus terug op het podium. De wedstrijd voor de tweede of derde plaats won Feddema voortijdig met vol punt door uchi-mata (heupworp), waardoor hij als tweede op het podium mocht staan.

Ook David Wubbe was dicht bij het podium. Hij verloor nipt de wedstrijd om brons in de klasse tot 34 kg.

Ook de teams van Judo Yushi waren dicht bij succes. Op het internationale Theo Meijer Teamtoernooi stonden zowel het herenteam tot 18 jaar als het jongensteam tot 15 in de strijd om brons. Beide teams konden helaas net niet een medaille veroveren.

Na afloop van het teamtoernooi vond in dezelfde hal de voorronden plaats van de nationale mixteamcompetitie. Het mixteam van Judo Yushi, dat dit jaar tweede van Nederland werd, had een moeizame start, maar plaatste zich als vierde in de Hoofdklasse voor de finaleronde op 27 januari 2018 in Heerenveen.