• Ook tijdens de play-offs sneuvelde er wel eens een knuppel.

    Jos van Rooijen
  • Meespelend hoofdcoach Mervin Gario scoort tegen DSS.

    Jos van Rooijen

Meerlease Pioniers sluit seizoen af met winst en verlies

HOOFDDORP De honkballers van Meerlease Pioniers zijn klaar met het spelen van wedstrijden voor de reluliere competitie, inclusief de play-offs. Zondag werden de laatste twee wedstrijden gespeeld in het drieluik tegen het Haarlemse DSS. Het leverde twee winstpunten op voor beide partijen.

De play-offs zijn daardoor voor de Hoofddorpers tot een goed einde gebracht. Meerlease Pioniers is als nummer twee in de poule geëindigd achter DSS, terwijl Silicon Storks, net als in het eerste deel van de competitie, op de laatste plaats eindigde met 2 punten uit 9 wedstrijden. Pioniers had er 10 uit 9, net als Quick Amersfoort. DSS wist 14 punten te verzamelen tijdens de play-offs.

Storks moet nu in een 'best off five' tegen de nummer 1 uit de overgangsklasse uitmaken wie er prommoveert c.q. degradeert.

L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus mogen de komende weken in de zogeheten Holland Series in een best off seven uitmaken wie zich kampioen van Nederland mag noemen.

Voor Meerlease Pioniers rest nu een moment van terugkijken op een seizoen met voor het eerst Mervin Gario als meespelend hoofdcoach, met sterk wisselende resultaten, met een spelersgroep waarvan niet alle spelers ook altijd bechikbaar waren, met een opvallende lage gemiddelde leeftijd en met veel ruimte voor het inpassen van talent uit de eigen vereniging.