• Cees van Dam

MeerSport Sportlight: Jeugd MeerSquash piekt op NK

HOOFDDORP MeerSquash heeft afgelopen weekend opnieuw laten zien dat het de top vormt binnen de squashwereld. Op het Nederlands kampioen voor de jeugd sleepte de vereniging meer dan de helft van de medailles in de wacht. Bart Ravelli verklapte maandagavond bij MeerSport op MeerRadio het geheim.

Ravelli is niet alleen speler van de selectie die namens MeerSquash uitkomt in de Eredivisie, maar hij is ook verantwoordelijk voor de jeugdopleiding. Hij zag samen met de rest van de vereniging hoe de talenten in bijna alle categorieën goud veroverden.

Dat MeerSquash zo goed presteert is geen toeval. Sinds een jaar of vier heeft de club het beleid nog meer afgestemd op dat van de jeugd. De afgelopen jaren begint dat zijn vruchten af te werpen.

"Wat we anders doen dan de rest van de verenigingen is dat we enorm kijken naar de jeugd", vertelt Bart. "We gaan naar basisscholen toe om squashlessen te geven in gymzalen. Als de kinderen het leuk vinden, dan nodigen we ze uit om het een keer bij ons op de baan uit te proberen. Op die manier worden veel kinderen enthousiast voor het spelletje en blijven ze bij ons op de club hangen."

En uitgerekend die nieuwe generaties scoren goed op het nationale toernooi van afgelopen weekend in Alphen aan de Rijn. Naast de eigen jeugd uit Haarlemmermeer zorgen ook aanstormende talenten uit de regio voor eremetaal.

"MeerSquash is ook het nationale trainingscentrum voor de nationale jeugd in Nederland", vervolgt Bart. "We hebben een aantal spelers die ergens anders wonen, maar wel uitkomen namens ons. Wij hebben de juiste trainers om ze te begeleiding richting de top."

Om succesvolle generaties te blijven opleiden is vooral één ding heel belangrijk, benadrukt Bart. "Lol staat bij ons op nummer één. De kids zijn hartstikke jong en hartstikke goed, maar als ze het niet leuk vinden, dan stoppen ze met squash. We blijven dus rouleren met trainers voor de afwisseling. Zo blijven trainingen leuk en hopen we veel vaker zulke succesvolle NK's mee te maken."

MeerSport is iedere maandagavond van 20 uur tot 21 uur te beluisteren op MeerRadio, te vinden op 105.5 FM en 106.6 FM of via MeerRadio.nl. Volg MeerSport op Twitter (@MeerSport) en Facebook (@MeerSportRadio) voor het laatste Haarlemmermeerse sportnieuws.