• Presentatoren Bas Scharwachter en Rick Middel met Rene Vermeulen, Rianne Muller en Paul Knol

    MeerSport

MeerSport Spotlight met DSOV-trio

HOOFDDORP Niet één, niet twee, maar drie studiogasten in de MeerRadio-studio deze week. Presentatoren Bas Scharwachter en Rick Middel ontvingen in hun programma MeerSport een delegatie van handbalteam DSOV, dat in rap tempo op de titel afstevent.

De dames van het eerste team van DSOV, uitkomend in de Tweede Divisie, worden geleid door coaches Paul Knol en Rene Vermeulen, beiden aanwezig in de studio. Net als aanvoerster Rianne Muller. Voor Paul en Rene is het hun tweede jaar bij DSOV als trainersduo. "De samenwerking verloopt uitstekend. We hebben een mooie rolverdeling. Rene houdt zich veel bezig met statistieken en andere zaken rondom wedstrijden. Dat geeft mij de kans om me bijvoorbeeld meer te richten op het voorbereiden van trainingen", aldus Paul. Het bijhouden statistieken verraadt een serieuze aanpak bij het eerste damesteam van DSOV. "We proberen het met z'n allen professioneel te benaderen. Maar we blijven natuurlijk amateurs", zegt Rene. "Het is een combinatie van hard werken en plezier. We hebben een heel leuke en enthousiaste selectie die altijd trouw op de training komt en er vol voor wil gaan."

Dat kan Rianne beamen. "Ja, we hebben een heel gezellig team. Vrij jong, maar wel leuk. We willen hard werken voor elkaar. We zijn een collectief en willen allemaal winnen. We spelen natuurlijk ook voor het plezier, maar winnen is belangrijk. We gaan ook buiten het veld goed met elkaar om en dat zie je terug in het veld. We doen het echt als team. Natuurlijk hebben we veel goede individuele spelers, maar als team zijn we ook sterk. Dat is wat ons goed maakt."

KAMPIOENSWEDSTRIJD  Vorig seizoen eindigde de ploeg uit Vijfhuizen als runner-up. "Het team dat afgelopen jaar kampioen werd stak er met kop en schouders bovenuit. Dat was een ploeg met allemaal oud-Eredivisiespelers en toch wel een maatje te groot", zegt Rene. Dit jaar is DSOV het team dat een maatje te groot is voor de rest van de competitie. Veertien winstpartijen, een gelijkspel en nul nederlagen noteerde DSOV. "Ja, we zijn op dreef. We moeten dit echt proberen vol te houden. Op 5 maart spelen we de kampioenswedstrijd tegen de nummer twee. De vorige wedstrijd tegen dat team wonnen we met één punt. Superspannend", vervolgt Paul.

Met het kampioenschap in het verschiet stijgt ook de spanning binnen de dertien-koppige spelersgroep. "We hebben er heel veel zin in", zegt Rianne enthousiast. "Iedereen is zenuwachtig en gespannen. We zitten samen in een groepsapp en daarin merk je dat wel."

Rianne en haar teamgenoten kunnen tijdens de kampioenswedstrijd in Weesp rekenen op de steun van ongeveer honderd mensen die met een bus afreizen. Maar extra aanmoediging uit Haarlemmermeer kan natuurlijk nooit kwaad. De MeerSport-mannen laten Rianne om die reden een kleine oproep doen. "Als je een leuke handbalwedstrijd wil zien, zou ik zeggen kom naar Weesp. Je kan vast nog wel mee met de bus. Met een berichtje via de Facebook van DSOV kun je je vast aanmelden", doet Rianne haar oproep. 

MeerSport is iedere maandagavond van 19 uur tot 20 uur te beluisteren op Meerradio, te vinden op 105.5 FM en 106.6 FM of via Meerradio.nl. Volg MeerSport op Twitter (@MeerSport) en Facebook (@MeerSportRadio) voor het laatste Haarlemmermeerse sportnieuws.