• MeerSport

MeerSport Spotlight met Ezra Verboom

HOOFDDORP Eens in de zoveel tijd breekt er een toptalent door in Haarlemmermeer. De kans is groot dat Hoofddorper Ezra Verboom de volgende op het lijstje gaat worden. De 15-jarige atleet ontwikkelt zich razendsnel en droomt al van de Olympische Spelen. Ezra schoof maandagavond aan bij MeerSport-mannen Bas Scharwachter en Rick Middel om te praten over zijn prille carrière.

Ezra was zeven jaar toen hij in aanraking kwam met atletiek en sindsdien rijgt hij de prijzen aaneen bij zijn club A.V. Haarlemmermeer en op nationaal niveau. Dit seizoen had zijn doorbraak in het buitenland moeten worden, maar door diskwalificatie op de Nederlands kampioenschappen van afgelopen juli moet het jonge talent nog even geduld hebben.

Op de 400 meter horden was Ezra de grote favoriet. Een week voor de NK liep hij nog een persoonlijk record, dus aan zijn vorm lag het niet. Inzet was het lopen van de limiet voor het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) in Hongarije, maar in de kwalificatie ging het mis. "Het ging mij alleen om de limiet, dus ik hoefde niet alles te geven. Ik liep de tijd die ik nodig had, maar op het bord van de uitslagen las ik naderhand dat ik gediskwalificeerd was. Ik dacht dat het een foutje was, maar ik hoorde van de jury dat ik met mijn been te ver langs de horden was gegaan. De rest van de dag heb ik geen woord meer gezegd, omdat ik zo teleurgesteld was."

Het EJOF ging aan zijn neus voorbij en dat geeft Ezra de mogelijk vooruit te kijken in zijn carrière. De toekomst zit er rooskleurig uit, want sinds kort traint de atleet op Papendal, het grootste topsporttrainingscentrum van Nederland. "Ik hoop dat het mij nog betere resultaten gaat opleveren. De focus ligt meer op techniek, dus hopelijk brengt de variatie in de trainingen mij verder."

De droom van Ezra is om over tien jaar Nederland te vertegenwoordigen op de Olympische Spelen. Zijn grote voorbeeld is Wayde van Niekerk, wereldrecordhouder op de 400 meter. Of hij de Van Niekerk van onze gemeente kan worden? "Dat zou zomaar kunnen. Ik denk dat er niemand is in Haarlemmermeer die mij kan verslaan op de 400 meter."

MeerSport is iedere maandagavond van 20 uur tot 21 uur te beluisteren op Meerradio, te vinden op 105.5 FM en 106.6 FM of via Meerradio.nl. Volg MeerSport op Twitter (@MeerSport) en Facebook (@MeerSportRadio) voor het laatste Haarlemmermeerse sportnieuws.