• Goede start seizoen voor Fleur Schouten.

    Eigen foto

MeerSport Spotlight met Fleur Schouten

HOOFDDORP Paralympisch atlete Fleur Schouten is uitstekend begonnen aan haar seizoen. Met twee persoonlijke records ligt de Haarlemmermeerse 'Blade Babe' helemaal op koers om kans te maken op het Europees kampioenschap in Berlijn. Maandagavond deed ze haar verhaal bij het radioprogramma MeerSport op MeerRadio.

Fleur is zestien jaar oud en heeft maar één doel voor ogen: de Paralympische Spelen van 2020. Ze doet er alles aan om haar droom te droom verwezenlijken. Dit seizoen moet de opmaat gaan worden naar komend jaar, waarin het kaf van het koren gescheiden gaat worden.

Na een lange en intensieve winter begon Fleur afgelopen zaterdag aan haar eerste wedstrijd van het seizoen. "Net als elke atleet is de winter enorm belangrijk. Daarin leg je de basis voor het komende jaar. Je steekt dan veel tijd in krachttraining om ervoor te zorgen dat je sterker aan het seizoen begint."

Begin dit jaar is Fleur veranderd van materiaal. Met een ander type 'blade' aan haar rechterbeen hoopt ze op betere resultaten. Een goed begin is het halve werk, want in de eerste wedstrijd van het seizoen blijkt dat ze veel in haar mars heeft.

"Ja het ging echt super goed. Op de 1000 meter liep ik een nieuw persoonlijk record van 18.83 seconden en met verspringen sprong ik ook verder dan ooit: 3,44 meter. Dat geeft me echt een heel goed gevoel als je kijkt naar de rest van het seizoen."

De goede start is belangrijk, want alles staat in het teken van het EK. "Het zou echt fantastisch zijn als ik in augustus naar Berlijn mag. Ik ben goed begonnen, maar ik moet nog meer trainen om het limiet te gaan halen. Ik zit er nu heel dicht op, dus met wat meer wedstrijdritme en wat gerichtere trainingen ga ik hopelijk redden. Of er een medaille in gaat zitten op het EK? Dat moet blijken. Ik hoop van wel!"

MeerSport is iedere maandagavond van 20 uur tot 21 uur te beluisteren op Meerradio, te vinden op 105.5 FM en 106.6 FM of via Meerradio.nl. Volg MeerSport op Twitter (@MeerSport) en Facebook (@MeerSportRadio) voor het laatste Haarlemmermeerse sportnieuws.