• Eigen foto

MeerSport Spotlight met Jesper de Jong

HOOFDDORP Tennisser Jesper de Jong kan terugkijken op een hele goede maand in Australië. Na een maand lang 'down under' is de Hoofddorper terug in Haarlemmermeer. De mannen van het radioprogramma MeerSport op MeerRadio vingen hem maandagavond op en vroegen hem naar zijn ervaringen op de Australian Open.

AUSTRALIË De 17-jarige Jesper was in Australië voor zijn eerste Grand Slam van het jaar. Onder de bloedhete zon in Melbourne wist hij zich via de kwalificaties te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Australian Open voor junioren.

Na een zege op een Chinese speler vond Jesper zijn Waterloo in de tweede ronde tegen de nummer 22 van de wereld. Na een slopende tiebreak moest de Hoofddorper zijn hoofd buigen voor de Amerikaan Drew Baird: 3-6, 6-4 en 7-6.

AARDIG ZIEK VAN "We waren aardig ziek van de nederlaag", blikt Jesper terug. "Mijn trainers Paul Haarhuis en Jacco Eltingh vonden dat ik het zo verdiend had, maar het werd me niet gegund. Ik was de hele wedstrijd beter, maar helaas wist ik mijn kansen niet te benutten."

Jesper is zelf de huidige nummer 79 van de wereld en daarom was de nederlaag in de tweede ronde helemaal geen schande. "Ik weet van mezelf dat ik bij de top van de wereld hoor. Het is raar om te zeggen, maar ik heb ook in Australië gemerkt dat ik het niveau heb. Nu is het nog zaak om dat niveau langer vast te houden."

De Hoofddorper, die in Nederland traint met grote tennissers als Robin Haase en Thiemo de Bakker, hoopt nu de laatste grote stap te kunnen maken. "Vanaf maart ga ik me voorbereiden op de andere grote Grand Slams. Ik ga een aantal toernooien spelen om punten te halen voor de ranglijst."

"Als dat naar verwachting verloopt, dan plaats ik me rechtstreeks voor Roland Garros en Wimbledon. In de tussentijd ga ik mij ook steeds meer richten op de seniorentoernooien. Dat doe ik zodat de stap wat makkelijker zal zijn, als ik geen junior meer ben. Het zal nog ongeveer twee tot drie jaar duren, voordat ik mij met al die grote en fysieke gasten kan gaan meten."

MeerSport is iedere maandagavond van 20 uur tot 21 uur te beluisteren op MeerRadio, te vinden op 105.5 FM en 106.6 FM of via MeerRadio.nl. Volg MeerSport op Twitter (@MeerSport) en Facebook (@MeerSportRadio) voor het laatste Haarlemmermeerse sportnieuws.