• Ton Hofstra Fotografie

MeerSport Spotlight met Jimmy Simmons

HOOFDDORP Voor Hoofddorp zondag 1, uitkomend in de tweede klasse B, staan de belangrijkste wedstrijden van het seizoen voor de deur. Het team van trainer Jimmy Simons heeft zich geplaatst voor de finale van de nacompetitie, met promotie naar de eerste klasse als inzet. In aanloop naar de beslissende wedstrijden was Simons te gast bij MeerSport. "Niets gaat ons tegenhouden, echt niet."

Na een knappe tweede eindklassering in de competitie mocht Hoofddorp zich opmaken voor de nacompetitie. In de eerste ronde was West Frisia de tegenstander, op papier een gunstige opponent. "Dat is niet helemaal waar. Je weet niet wat je in zulke wedstrijden kan verwachten. We hebben de laatste competitiewedstrijd van West Frisia bekeken, ze speelden met vijf vervangers om spelers te sparen en geen gele kaarten op te lopen. Dan krijg je een vertekend beeld", vertelt Simons. "Voor ons zat er ook druk op het duel met West Frisa. In de nacompetitie zijn het toch andere wedstrijden dan in de competitie. Je hebt geen idee of je eigen jongens zich staande houden. Misschien vallen spelers door de mand of krijg je te maken met blessures. Het is altijd een wedstrijd op zich."

Hoofddorp sloot het eerste duel uit bij West Frisia winnend af met uiteindelijk 2-3 op het scorebord. "Er geldt geen Europees telsysteem. Dat houdt in dat zij met een doelpunt in de volgende wedstrijd de score gelijk trekken. Je bent dus verplicht om voor de winst te gaan en dat hebben we ook gedaan."

In Hoofddorp werd West Frisia met 3-1 aan de kant gezet en daarmee was de ploeg verzekerd van een finale, gespeeld over twee wedstrijden, in de nacompetitie. Reden voor een feestje? "Dat viel wel mee en dat was ook prima. Het enige wat je gedaan hebt is dichter bij een prijs, de promotie, komen. Je hebt nog niks, dus groots was het niet. We hebben een biertje gepakt, gekletst en dat was het."

SCH'44 In de finale treft Hoofddorp een bekende: SCH'44. De ploeg uit Harmelen zat in dezelfde competitie. Als de resultaten in de competitie een voorbode zijn voor de finale van nacompetitie, ziet het er rooskleurig uit voor Hoofddorp. "We hebben twee keer van SCH'44 gewonnen. De uitwedstrijd, waarin we door blessures met veel jongens uit het tweede elftal speelden, wonnen we met 2-5. In de laatste competitiewedstrijd versloegen we SCH'44 met 3-1", zegt Simons. Toch rekent hij zich nog niet rijk. "We spelen twee finales tegen een ploeg die twee keer van ons heeft verloren. In de koppies van SCH'44 zal toch wel zitten dat wij in de regel sterker zijn. Dat kan ze een extra push geven of een moment van alles of niks. We hebben nog niks gewonnen."

Ondanks het feit dat Hoofddorp nog niks tastbaars in handen heeft, zit het met het vertrouwen wel goed. "Het staat bij ons goed. Iedereen weet wat zijn taak en invulling is. Ik denk ook dat we conditioneel bijzonder sterk zijn. Vorige week hebben we getraind en de vonken spatten er vanaf. Hier hebben we het hele jaar naartoe gewerkt en dat kan je nu aftoppen met een mooie prijs. Niets gaat ons tegenhouden, echt niet", besluit Simons zelfverzekerd.

Maandag 5 juni, op tweede Pinksterdag, kan de ploeg van Jimmy Simons de volgende stap richting promotie zetten. SCH'44 komt dan op bezoek in Hoofddorp, de aftrap is om 14.00 uur. De allesbeslissende return wordt op zondag 11 juni afgewerkt in Harmelen, aftrap eveneens om 14.00 uur.

MeerSport is iedere maandagavond van 19 uur tot 20 uur te beluisteren op Meerradio, te vinden op 105.5 FM en 106.6 FM of via Meerradio.nl. Volg MeerSport op Twitter (@MeerSport) en Facebook (@MeerSportRadio) voor het laatste Haarlemmermeerse sportnieuws.