• Cees van Dam

MeerSport Spotlight met Marc Krook

HOOFDDORP Promotie lonkt voor korfbalvereniging KIOS uit Nieuw-Vennep. In de derde klasse van de zaalcompetitie verloor het nog geen wedstrijd, waardoor de club de champagne nu al koud kan gaan zetten. Maandagavond vertelde trainer Marc Krook in het radioprogramma MeerSport op MeerRadio waar het plafond ligt van zijn formatie.

Negen gespeeld, negen gewonnen en een doelsaldo van +150. Het zijn indrukwekkende cijfers van de Vennepse korfbalvereniging. Volgens de trainer is het eigenlijk geen verrassing dat het op dit moment zo lekker draait bij zijn team. "Ons doel was aan het begin van het seizoen kampioen worden. We weten dat we een goede ploeg hebben voor de derde klasse en dat maken we waar. Het is eigenlijk geen verrassing dat we bovenaan staan."

De fundering voor het kampioenschap, en daarmee promotie naar de tweede klasse, is inmiddels gelegd. De definitieve klap op de spreekwoordelijke heipaal kan geslagen worden in de topper tegen Madjoe. Zaterdag speelt KIOS tegen de nummer twee van de competitie en bij winst kan het kampioenschap hen eigenlijk niet meer ontgaan.

DOMINANT "Wij zijn eigenlijk zo dominant dat we ons niet hoeven aan te passen aan de tegenstander. Natuurlijk houden we rekening met hun sterke punten, want we hebben al eerder tegen ze gespeeld. Toen wonnen we met 28-15, dus ze zijn niet nieuw voor ons. Het gevaar is wel dat we te makkelijk gaan denken over deze wedstrijd, dus daar moeten we voor waken."

Bij een eventueel kampioenschap richting de tweede klasse, hoopt Marc dat KIOS zich blijft ontwikkelen. "Wij zijn absoluut geschikt voor de tweede klasse. De club heeft een ambitieuze doelstelling en dat is naar de eerste klasse in de zaal en op het veld. We hebben een jonge ploeg, dus daar zit nog enorm veel rek in. Als je dus doorgroeit, dan moeten we als club verder kijken dan alleen naar de tweede klasse natuurlijk."