'MeerSquash één zege verwijderd van landstitel

HOOFDDORP Het eerste herenteam van 'MeerSquash heeft woensdagavond de tiende overwinning geboekt in de Nederlandse squasheredivisie. In eigen huis wonnen de Hoofddorpers met 12-1 van Twente door zeges van Gregory Gaultier, Jan van den Herrewegen en Bart Ravelli.

In de heenronde had Twente nog gewonnen van 'MeerSquash, maar een herhaling van deze uitslag zat er geen moment in. De Hoofddorpse mannen waren er op gebrand om de enige nederlaag van het seizoen voor eigen publiek recht te zetten, en deden dat met verve.

De zeventwintigjarige Ravelli zette zijn ploeg op het juiste spoor door in de openingswedstrijd Bastiaan Meulenbelt te verslaan. Eenvoudig ging het niet, maar de Hoofddorper stapte wel zonder gameverlies van de baan: 11-9, 11-6, 11-8.

De Franse superster Gaultier maakte vervolgens de hoge verwachtingen van het in ruime getale opgekomen publiek waar. De mondiale nummer twee 'wandelde' over de baan en liet zijn tegenstander Peter Creed kansloos. De Welshmen mocht blij zijn met 18 punten: 11-6, 11-8, 11-4.

In de slotpartij maakte Van den Herrewegen het feest compleet. In tegenstelling tot in de eerste seizoenshelft was de 21-jarige Belg met 5-11, 12-10, 11-9, 11-7 te sterk voor de Duitser Carsten Schoor.

Door de zege gaat 'MeerSquash met 120 punten uit 11 duels aan kop in De Lotto SBN-Eredivisie. Victoria Rotterdam, de enige overgebleven concurrent van 'MeerSquash, volgt op 17 punten achterstand, maar heeft nog wel een inhaalduel tegoed tegen Twente. De Rotterdammers moeten volgende week in Hellendoorn dan ook minstens 5 punten halen om kans te blijven houden op de landstitel.

In de laatste wedstrijd van het seizoen gaat 'MeerSquash op bezoek bij Victoria. Deze potentiële 'kampioenswedstrijd' staat voor woensdag 8 april gepland.