• Eigen foto

'MeerSquash begint seizoen met zwaarbevochten zege

HOOFDDORP Het eerste herenteam van 'MeerSquash is het nieuwe squashseizoen in de DPD Heren Eredivisie begonnen met een overwinning. In eigen huis waren de Hoofddorpers net iets gelukkiger dan promovendus Squash Utrecht: 10-7.

De 17-jarige Tom Schreurs moest in het openingsduel van de avond zoals verwacht buigen voor de Argentijn Rodrigo Obregon. Het Hoofddorpse squashtalent pakte knap de openingsgame en kon ook in het tweede bedrijf goed meekomen met de zes jaar oudere Zuid-Amerikaan, daarna was de koek echter op: 11-5, 8-11, 3-11, 4-11.

De Duitse interim-kopman Tim Weber en Bart Ravelli zorgden vervolgens alsnog voor de overwinning voor 'MeerSquash. Eerst knokte Weber zich vanuit verloren positie naar de zege tegen voormalig Nederlands kampioen Sebastiaan Weenink (4-11, 9-11, 11-8, 11-4, 11-3) en daarna kroop ook zijn ploeggenoot Ravelli langs de rand van de afgrond. De Hoofddorper liet tegen Francisco Obregon op het juiste moment echter zijn vechtersmentaliteit zien en zag zich beloond met een 11-8, 6-11, 8-11, 11-7, 13-11 winstpartij.

Door de nipte overwinning is 'MeerSquash het seizoen dus goed van start gegaan. Over drie weken (woensdag 7 november) staat de volgende speelronde op het programma in de DPD Heren Eredivisie. De Hoofddorpers spelen dan uit tegen Victoria Rotterdam. De volgende thuiswedstrijd voor 'MeerSquash is een week later, op 14 november, tegen Squash City.