• Redactie

'MeerSquash blijft aan kop in squasheredivisie

HOOFDDORP De mannen van 'MeerSquash hebben in de achtste speelronde van de Dunlop SBN Eredivisie opnieuw een overwinning geboekt. In eigen huis werd met 12-3 gewonnen van Squash Drachten.

Tim Weber, Paul Coll en Bart Ravelli zorgen in Hoofddorp voor de winst van 'MeerSquash. De Duitser Weber weerde in de openingspartij tegen Roee Avraham twee matchballen af in de derde game en zegevierde uiteindelijk alsnog met 6-11, 7-11, 14-12, 11-7, 11-6.

Ook de Nieuw-Zeelander Coll moest hard werken voor de overwinning. De Fransman Victor Crouin, verliezend finalist bij het WK voor junioren, hield de in Hoofddorp woonachtige wereldtopper lang op de baan, maar de zege voor de mondiale nummer 13 kwam desondanks nimmer in gevaar: 11-6, 8-11, 11-7, 11-7.

In het laatste duel van de avond stond Ravelli 'slechts' drie games op de baan. De nummer drie van het NK was met 11-4, 13-11, 11-8 te sterk voor het Nederlandse toptalent Thijs Roukens.

Door de zege behoudt 'MeerSquash de leiding in de hoogste divisie van de nationale squashcompetitie voor mannen. De Hoofddorpers hebben in acht wedstrijden tachtig punten bij elkaar geslagen, tien meer dan Twente (70 uit 7) en SportCity Dordrecht (70 uit 8).

Op 14 maart staat de volgende speelronde op het programma in de SBN Eredivisie. 'MeerSquash speelt dan de kraker in Hellendoorn tegen Twente. SportCity gaat dezelfde dag op bezoek bij Squash Drachten.