'MeerSquash blijft op titelkoers

HOOFDDORP De squashers van 'MeerSquash hebben woensdagavond de uitwedstrijd tegen Squash Maastricht tot een goed einde gebracht. In Limburg werd de thuisclub met 12-0 verslagen, waardoor de Hoofddorpers na acht speelronden de ranglijst blijven aanvoeren in De Lotto SBN-Eredivisie.

Teamcaptain Bart Ravelli zette 'MeerSquash op het goede spoor door de jonge Thijs van der Pluijm te verslaan. De eerste twee games verliepen nog moeizaam voor de Hoofddorper, maar in het derde bedrijf was het verzet van de jonge Limburger gebroken: 12-10, 11-9, 11-6.

Tim Weber en Jan van den Herrewegen hadden minder moeite om hun Maastrichtse tegenstander te verslaan. De Duitser Weber, die zijn debuut maakte voor 'MeerSquash, had het een game lastig met Tim van der Pluijm (12-10, 11-6, 11-6) en de Belg van den Herrewegen was snel klaar met Hutchines uit Luxemburg: 11-5, 11-4, 11-4.

Door de maximale score heeft 'MeerSquash na acht duels vierentachtig punten bij elkaar geslagen, veertien meer dan titelverdediger Victoria Rotterdam dat wel een duel minder speelde. De overige teams zijn met een achterstand van dertig punten of meer al kansloos voor de titel.

Over twee weken staat de volgende (thuis)wedstrijd voor 'MeerSquash op het programma. SportCity Dordrecht komt dan op bezoek op het Arnolduspark in Hoofddorp.