'MeerSquash herovert koppositie

HOOFDDORP - 'MeerSquash heeft woensdag de koppositie heroverd in de Nederlandse hereneredivisie. Voor eigen publiek werd koploper Victoria Rotterdam met 11-6 verslagen, waardoor de Hoofddorpse squashclub de regerend landskampioen voorbij ging op de ranglijst.

Bart Ravelli zette 'MeerSquash woensdagavond op voorsprong door Stephen Cooke te verslaan. De Hoofddorper begon dramatisch tegen de ervaren clubtrainer van Victoria, maar herstelde zich knap na het verlies van de eerste game. In het restant van de partij was hij vervolgens heer en meester: 5-11, 11-0, 11-6, 11-6.

Kopman Jaymie Haycocks leek vervolgens 'MeerSquash naar de overwinning te slaan. De Engelsman, die voor het eerst dit seizoen in actie kwam, nam een 2-1 voorsprong in games tegen Piëdro Schweertman en leidde ook in het beslissende vijfde bedrijf met 6-1. Genoeg voor de winst bleek het echter niet tegen de in Hoofddorp woonachtige Schweertman: 11-5, 5-11, 11-9, 7-11, 9-11.

In het slotduel sleepte Jan van den Herrewegen alsnog de winst uit het vuur voor 'MeerSquash. De jonge Belg zag zijn landgenoot Stefan Casteleyn, die maar liefst achttien keer de Belgische squashtitel veroverde, bij een 8-2 achterstand in de vijfde game geblesseerd opgeven: 11-7, 7-11, 11-8, 7-11, 8-2 opgave.

Door de knappe zege op Victoria heeft 'MeerSquash na 6 duels 61 punten bij elkaar geslagen. De Rotterdammers staan nu tweede met 58 punten uit evenveel wedstrijden. Twente, Sport City Dordrecht en Squash Maastricht hebben een veel grotere achterstand.

Alle uitslagen en het speelschema voor de tweede seizoenshelft zijn te vinden op www.toernooi.nl.