'MeerSquash jeugd op jacht naar titels

HOOFDDORP De jeugd van 'MeerSquash gaat komend weekend (12 en 13 maart) weer op jacht naar de nodige titels. In Zwolle zal de jeugd van één van de beste squashclubs van het land bij Squash & Cardiofit Zwolle een gooi doen naar de titels in de categorieën jongens <13, <17 en <23 en meisjes <13, <17 en <23.

Waar in januari 'MeerSquash zelf nog de host was van de NK Jeugd <11, <15 en <19 is het nu de beurt aan Squash & Cardiofit Zwolle. Ook tijdens dit NK zijn de verwachtingen weer hoog bij de club uit Hoofddorp. Zo is Sebastiaan Hofman dé titelkandidaat in de jongens <13 en spelen in deze categorie ook Sam Gerrits, Hjalmer Mols, Valentijn Hofman en Evan Morris mee. Bij de meisjes in dezelfde leeftijdscategorie is Elfi Markus één van de kandidaten voor het podium.

Ook bij de jongens <17 heeft 'MeerSquash in de vorm van Tom Schreurs, die eerder al Nederlands kampioen onder 15 werd, één van de grote favorieten. Hij zal wel af moeten rekenen met Henrico van der Vegt, die hem vorig jaar in de finale van het NK <15 nog te slim af was. Bij de meisjes is Fleur Maas, die ook bij 'MeerSquash traint via het NTC (nationaal trainingscentrum) van Victoria Squash Rotterdam de grootste kanshebster. Voor 'MeerSquash doet hier alleen Catlyn van Maas de Bie mee.

In de 'koningsklassen' is het bij de meisjes normaal gesproken wel duidelijk dat Tessa ter Sluis de titel pakt. De nummer drie van Nederland is in principe veel te sterk voor de concurrentie. Bij de jongens ligt het deelnemersveld helemaal open, omdat Marc ter Sluis nét te oud is om mee te doen. Hoofddorpers Niels van Leeuwen, Guido Ploem, Johan Jongeneel en Donny van Hal maken allen aanspraak op het podium. Concurrentie krijgen ze van Amsterdammer Tom Lucas, Fries Thijs Roukens en de in Beverwijk wonende Roel Zwagerman.