'MeerSquash loopt landstitel mis

HOOFDDORP De squashers van 'MeerSquash zijn er woensdagavond niet in geslaagd om voor het eerst sinds 1997 landskampioen te worden. Net als vorig jaar grepen de Hoofddorpers op de slotdag naast de felbegeerde landstitel in de SBN-Eredivisie.

'MeerSquash begon met vijf punten voorsprong aan de slotpartij tegen naaste concurrent Victoria Rotterdam en kon zich daardoor een kleine nederlaag permitteren. De Rotterdammers hadden met Cameron Pilley (PSA-19), Raphael Kandra (PSA-47) en Piëdro Schweertman (PSA-71) echter de beschikking over drie spelers die hoger op de wereldranglijst staan dan de Hoofddorpse kopman Paul Coll (PSA-83) en waren daarom op voorhand favoriet.

Met de luidruchtige steun van tientallen meegereisde supporters maakten de Hoofddorpers er in een geweldige ambiance een fantastische strijd van. Pas diep na middennacht capituleerden de mannen van teammanager Tommy Berden uiteindelijk toch.

In de openingspartij verloor de Duitser Tim Weber (PSA-124) met 11-9, 8-11, 6-11, 8-11 van Schweertman, waarna de Nieuw-Zeelander Coll na een heroïsch gevecht van bijna twee uur bij een 5-5 stand in de vijfde game met ongekend zware krampaanvallen moest opgeven tegen de veel hoger gerankte Pilley: 7-11, 8-11, 11-4, 14-12, 5-5 opgave. In het slotduel was Bart Ravelli vervolgens kansloos tegen de Duitser Kandra: 5-11, 7-11, 4-11.

Door de 12-3 nederlaag eindigde 'MeerSquash het seizoen uiteindelijk met 123 punten uit 12 duels, vier minder dan Victoria dat daarmee succesvol de landstitel prolongeerde. Twente werd op grote achterstand 'best of the rest'.