• Pixabay.com

'MeerSquash onderuit tegen Victoria

HOOFDDORP 'MeerSquash is er woensdagavond niet in geslaagd om in de tweede speelronde van de DPD Eredivisie een overwinning te boeken. In Rotterdam verloren de Hoofddorpse squashers met 5-9 van Victoria Rotterdam.

Bart Ravelli dolf in de eerste wedstrijd van de avond nipt het onderspit tegen de Belg Joeri Hapers. De Hoofddorper liet in het eerste en vierde bedrijf gameballen onbenut en betaalde daar uiteindelijk de prijs voor: 11-13, 11-6, 5-11, 10-12.

De Nieuw-Zeelandse kopman van 'MeerSquash, Paul Coll, trok vervolgens de stand gelijk met een straight games zege op Nederlands kampioen Piedro Schweertman: 11-4, 11-8, 11-8.

In het slotduel was Tim Weber niet opgewassen tegen Sebastian Bonmalais. Alleen de derde game ging naar de Duitser, die met 4-11, 3-11, 11-3, 7-11 moest buigen voor de jonge Fransman die onlangs de mondiale top-100 is binnengedrongen.

Door de nederlaag staat 'MeerSquash na twee speeldagen met 15 punten op de derde plaats in de hoogste divisie van de nationale squashcompetitie voor mannen. Titelverdediger Twente voert met 18 punten de ranglijst aan.

Volgende week staat de derde wedstrijd op het programma voor de Hoofddorpse squashclub in de DPD Eredivisie. Dan neemt 'MeerSquash het in eigen huis op tegen Squash City dat twee punten minder bij elkaar heeft geslagen.