'MeerSquash opnieuw nipt ten onder

HOOFDDORP Het eerste herenteam van 'MeerSquash is al vroeg in het seizoen tegen een tweede nederlaag aangelopen. In eigen huis werd met 6-10 verloren van het sterke Twente.

Door de afwezigheid van de Nieuw-Zeelander Paul Coll, international Bart Ravelli en de kersverse wereldkampioen Gregory Gaultier, maakte Natalie Grinham voor het eerst in twee jaar haar opwachting voor 'MeerSquash in de hereneredivisie. De Hoofddorpse speelde geen gelukkige partij en moest de overwinning na vier games aan Bastiaan Meulenbelt laten: 4-11, 11-7, 9-11, 6-11.

Jan van den Herrewegen trok de stand vervolgens weer gelijk met een prachtige overwinning op Mahesh Mangaonkar. De Belg staat op de mondiale ranking 68 plaatsen lager dan de Indiër (125 om 57), maar daar was op de baan niks van te merken. Integendeel zelfs. Van den Herrewegen verloor nog wel het eerste bedrijf, maar domineerde de volgende drie games van start tot finish: 10-12, 11-5, 11-5, 11-5.

Ook in het slotduel tussen de Duitsers Tim Weber ('MeerSquash) en Jens Schoor (Twente) was er sprake van een groot verschil op de mondiale ranglijst. Weber, die 87 plekken lager staat op de PSA World Ranking dan zijn landgenoot, trok daar echter niks van aan en verweerde zich kranig. De nummer 157 van de wereld kwam desondanks met 0-2 achter, maar knokte zich knap terug in de partij en leek ook in de beslissende vijfde game op weg naar de zege, alvorens een botsing met Schoor voor een hinderlijke onderbreking zorgde. Na de pauze draaide het spelbeeld en kon Weber het tij niet meer keren: 7-11, 7-11, 11-9, 11-8, 6-11.

Na drie speelronden heeft 'MeerSquash 23 punten bij elkaar geslagen, 11 minder dan koploper Sport City Dordrecht (34). Titelverdediger Victoria Rotterdam (32) en Twente (27) staan ook boven de Hoofddorpers.