• Redactie

'MeerSquash sluit seizoen af met nederlaag

HOOFDDORP 'MeerSquash heeft het eredivisieseizoen woensdag afgesloten met een nederlaag. In eigen huis werd, ondanks een felle strijd, met 4-9 verloren van rivaal Victoria Rotterdam.

Een volgepakte tribune op het Arnolduspark in Hoofddorp zag woensdagavond squash van het hoogste niveau. Juichen voor de (team)winst was er echter niet bij voor het thuispubliek. Kopman Paul Coll won weliswaar zijn duel van Raphael Kandra (11-6, 11-5, 11-7), maar Jan van den Herrewegen en Bart Ravelli bleken niet opgewassen tegen respectievelijk Piedro Schweertman (10-12, 7-11, 7-11) en Evan Williams (5-11, 9-11, 11-5, 9-11).

Door de nederlaag werd 'MeerSquash op de ranglijst voorbij gestreefd door Twente dat twee weken geleden in een onderling duel tegen de Hoofddorpers al een grote stap naar de landstitel had gezet. De ploeg uit Hellendoorn heeft nu nog maar een punt nodig om voor het eerst landskampioen te worden.

Voor 'MeerSquash waren de druiven zuur. Tien wedstrijden lang leek de Hoofddorpse club op het landskampioenschap af te stevenen, maar in de laatste twee duels bleken de directe concurrenten Twente en Victoria dus te sterk. Vooral op positie twee kwam 'MeerSquash dit seizoen te kort. Slechts vijf van de twaalf wedstrijden werden op die positie in winst omgezet, terwijl op de plekken een en drie negen keer werd gewonnen.

In de laatste speelronde van de Dunlop SBN-Eredivisie moet Twente het volgende week thuis opnemen tegen hekkensluiter Sportcentrum Match. Victoria Rotterdam ontvangt in eigen huis MAX Sport. Indien de Rotterdammers winnen, dan eindigt 'MeerSquash het seizoen als derde.