'MeerSquash stap dichter bij landstitel

HOOFDDORP De squashmannen van 'MeerSquash hebben opnieuw goede zaken gedaan in de Nederlandse squasheredivisie. De Hoofddorpers boekten tegen hekkensluiter Squash Fryslan / Flevoparq de negende zege in tien wedstrijden, het werd 12-1. Regerend landskampioen Victoria Rotterdam liep daarentegen in Dordrecht tegen puntenverlies aan.

De Nieuw-Zeelander Paul Coll, Bart Ravelli en Niels van Leeuwen bezorgden de koploper in Drachten de overwinning. Kopman Coll kende nog wel een moeizame start tegen Marc ter Sluis, maar kwam na het verlies van de openingsgame niet meer in de problemen: 8-11, 11-3, 11-7, 11-3. Ravelli en Van Leeuwen wonnen beiden zonder gameverlies hun partij. Ravelli was met 11-9, 11-4, 11-7 te sterk voor Nick Kuys en Van Leeuwen klopte Derk Kuiper: 11-8, 11-9, 11-9.

Door de zege heeft 'MeerSquash in tien wedstrijden 108 punten bij elkaar geslagen. Dat zijn er zeventien meer dan Victoria, dat woensdag met 9-4 won van Sport City Dordrecht. De Rotterdammers hebben echter nog wel een (inhaal)wedstrijd tegoed.

Voor 'MeerSquash staan er nog twee wedstrijden op het programma in de hoogste divisie van de nationale squashcompetitie. Hierin moet de Hoofddorpse squashclub nog maximaal twintig punten halen om voor het eerst sinds 1997 de landstitel te veroveren. Op woensdag 18 maart komt de nummer drie Twente op bezoek in Hoofddorp. Woensdag 8 april staat de uitwedstrijd tegen naaste concurrent Victoria op het programma.