'MeerSquash start met benauwde zege

HOOFDDORP 'MeerSquash is het eredivisieseizoen 2017-2018 begonnen met een benauwde overwinning. In eigen huis werd Sportcentrum Match met 11-5 verslagen.

Door de onverwachte zege van Paul Coll op wereldkampioen Karim Abdel Gawad tijdens de US Open in Philadelphia, moest 'MeerSquash het tijdens de seizoensopening doen zonder haar Nieuw-Zeelandse kopman.

Natalie Grinham, die last-minute als vervangster opgeroepen werd voor Coll, moest in de beginfase van haar duel met Nick Kuys duidelijk wennen aan het hogere tempo bij de mannen. Bij een 2-0 achterstand in games kwam de voormalige wereldtopper echter beter in haar spel hetgeen resulteerde in winst van het derde en vierde bedrijf. In de beslissende vijfde game was het echter weer Kuys die het heft in handen nam: 7-11, 2-11, 11-7, 14-12, 6-11.

De wedstrijd tussen de kopmannen Tim Weber ('MeerSquash) en Marc ter Sluis (Match) bleek vervolgens cruciaal. Weber won de openingsgame, maar moest de volgende twee games nipt aan zijn sterk spelende tegenstander laten. Ook het vierde bedrijf was spannend, echter dit keer was het de Duitser die met miniem verschil aan het langste eind trok. In de vijfde game was het vervolgens eenrichtingsverkeer: 11-8, 9-11, 11-13, 11-9, 11-4.

In het slotduel was het de taak aan Bart Ravelli om de winst binnen te slepen voor de thuisploeg. En de Hoofddorper stelde niet teleur. Met een 11-7, 11-3, 11-2 zege op Tom Lucas beslechte Ravelli met duidelijke cijfers het pleit.

Met elf punten in het openingsduel kunnen de Hoofddorpers zich met een gerust hart opmaken voor de tweede competitiewedstrijd die 25 oktober op het programma staat in Drachten. De volgende thuiswedstrijd is op 8 november. Dan ontvangen de Hoofddorpers titelverdediger Twente.