'MeerSquash verliest kraker

HOOFDDORP De mannen van 'MeerSquash zijn er niet in geslaagd om ook de tweede wedstrijd in de SBN-Eredivisie winnend af te sluiten. In een reprise van het kampioenschapduel van vorig seizoen verloren de Hoofddorper woensdagavond opnieuw net aan van Victoria Rotterdam. Het werd 5-9.

Bart Ravelli zette 'MeerSquash nog wel op het goede spoor door overtuigend (11-4, 11-8, 11-4) te winnen van Stephen Cooke. Kopman Paul Coll kwam vervolgens nipt te kort tegen wereldtopper Borja Golan. De Nieuw-Zeelander, veertigste op de wereldranglijst, domineerde lange tijd zijn partij tegen de mondiale nummer veertien, maar uiteindelijk ging de Spanjaard wel met de winst naar huis: 9-11, 11-4, 11-13, 7-11.

In de slotpartij boog Tim Weber (opnieuw) voor Piëdro Schweertman. Na een dramatisch begin kwam de Duitser halverwege het tweede bedrijf beter in z'n spel, maar op de cruciale momenten bleek de nummer twee van Nederland echter net iets koelbloediger: 1-11, 15-17, 11-9, 8-11.

Door de nederlaag neemt 'MeerSquash na twee speelrondes de (gedeelde) derde plek in op de eredivisieranglijst. De Hoofddorpers sloegen zeventien punten bij elkaar, vijf minder dan koploper Sport City Dordrecht en drie minder dan Victoria Rotterdam.

Het volgende duel voor 'MeerSquash staat woensdag 25 november op het programma. Dan ontvangen de Hoofddorpers titelkandidaat Twente.