• Redactie

'MeerSquash verliest kraker in eredivisie

'MeerSquash is woensdagavond tegen een (zware) nederlaag aangelopen in de Nederlandse squasheredivisie. In de uitwedstrijd tegen naaste concurrent Twente gingen de Hoofddorpse squashers met 12-2 onderuit.

Het zat 'MeerSquash op de banen van Squash Hellendoorn niet mee gisterenavond. In de openingspartij was Tim Weber gedurende de hele partij gelijkwaardig aan de Oostenrijkse top-100 speler Aqeel Rehman, maar zowel in de derde als vierde game kon de Duitser zijn gameballen niet converteren: 11-5, 9-11, 11-13, 12-14.

Het duel tussen de beide kopmannen Paul Coll ('MeerSquash) en Simon Rosner (Twente) leek vooraf een spannende aangelegenheid te worden. Coll (PSA-16), die de laatste twee partijen tegen Rosner (PSA-9) had gewonnen, kwam echter geen moment in z'n spel en werd door een ontketende Duitser op een 5-11, 10-12, 3-11 nederlaag getrakteerd.

Ook Bart Ravelli kon niet zegevieren in Hellendoorn. Een schande was dat allerminst. Tegen tienvoudig Nederlands kampioen Laurens Jan Anjema speelde Ravelli een prima partij, maar genoeg voor de winst was dat niet: 7-11, 9-11, 12-10, 7-11.

Ondanks het verlies tegen Twente gaat 'MeerSquash met 95 punten uit elf wedstrijden nog wel aan kop in de Dunlop SBN Eredivisie. Twente volgt op vier punten, maar speelde slechts tien duels en kan bij winst tegen hekkensluiter Sportcentrum Match de koppositie van de Hoofddorpers overnemen. Het kampioenschap voor 'MeerSquash hangt daardoor aan een zijden draadje.

Over twee weken staat de laatste wedstrijd voor 'MeerSquash op het programma. In eigen huis komt dan Victoria Rotterdam, de nummer drie op de ranglijst, op bezoek. Twente speelt die dag uit tegen Max Sports uit Beverwijk en sluit het seizoen een week later af met de thuiswedstrijd tegen Match.