• Redactie

'MeerSquash verliest squashtopper van Twente

HOOFDDORP 'MeerSquash is er woensdagavond niet in geslaagd om ook de derde wedstrijd in de Dunlop SBN-Eredivisie te winnen. Tegen regerend landskampioen Twente gingen de Hoofddorpers in eigen huis met 5-9 onderuit.

De in groten getale aanwezige toeschouwers werden woensdag op het Arnolduspark op een schitterende squashavond getrakteerd. De openingswedstrijd tussen Bart Ravelli ('MeerSquash) en Laurens Jan Anjema (Twente) bleek uiteindelijk cruciaal voor de nipte zege van Twente. Ravelli speelde een uitstekende partij tegen zijn hoger ingeschaalde landgenoot die in zijn illustere loopbaan maar liefst tien kaar nationaal kampioen werd. Aan het einde van een slopend duel trok de Hoofddorper echter aan het kortste einde: 13-11, 2-11, 3-11, 12-10, 8-11.

Paul Coll liet vervolgens opnieuw zien een absolute wereldtopper te zijn. De mondiale nummer negen uit Nieuw-Zeeland, die Hoofddorp tot zijn thuisbasis heeft gemaakt, liet de Schot Alan Clyne, toch de nummer vierentwintig van de wereld, volstrekt kansloos: 11-5, 11-5, 11-7.

In de laatste partij van de avond was het daarom aan Tim Weber om de winst binnen te slepen voor 'MeerSquash. De Duitser bleek echter, zoals verwacht, niet opgewassen tegen zijn landgenoot Raphael Kandra (PSA-41). In een duel vol met entertainment kwam Weber alleen in het tweede bedrijf dicht bij gamewinst: 1-11, 9-11, 5-11.

Ondanks de nipte nederlaag staat 'MeerSquash na drie speelronden nog steeds tweede in de hoogste divisie van de Nederlandse squashcompetitie. De achterstand op koploper Sport City Dordrecht is echter wel opgelopen tot zeven punten (32 om 25). Titelverdediger Twente staat derde met 21 punten, maar heeft een duel minder gespeeld. Over twee weken (op woensdag 22 november) spelen de Hoofddorpers uit tegen Victoria Rotterdam.