'MeerSquashers domineren NK Jeugd

HOOFDDORP Leden van de Hoofddorpse squashclub 'MeerSquash hebben afgelopen weekend fantastisch gepresteerd tijdens het NK Squash voor junioren in de leeftijdscategorieën onder de 11 jaar, onder de 15 jaar en onder de 19 jaar. Maar liefst 12 medailles gingen mee in de tas vanuit Zwolle richting Hoofddorp en omstreken, waaronder vier keer goud voor Elcke Mols, Lianka Radzyminski, Fleur Maas en Thijs Roukens.

Vooral in de meisjes categorieën deden de 'MeerSquashers het geweldig met goud voor de pas 7-jarige Mols en zilver voor haar drie jaar oudere zus Marlieke in de jongste leeftijdsklasse. Naast de winst voor Radzyminski (onder 15) en Maas (onder 19) stonden ook Elfi Markus (tweede meisjes <15), Feline Posdijk (derde meisjes <15) en Juliette Permentier (derde meisjes <19) op het podium.

In de oudste leeftijdsgroep bij de jongens domineerde 'MeerSquash met het goud voor Roukens, het zilver voor Frank Goossens en het brons voor Tom Schreurs. Sebastiaan Hofman (zilver onder de 15 jaar) en Evan Morris (brons onder de 11 jaar) waren eveneens succesvol.

De goede resultaten tijdens de nationale titelstrijd zijn een logisch gevolg van het uitstekende jeugdprogramma van de Hoofddorpse club. Talenten hebben daarbij de mogelijkheid om via school kennis te maken met de sport en vervolgens via het clubprogramma door te stromen naar de Dutch Squash Academy, het nationale trainingsprogramma dat sinds eind 2015 in Hoofddorp is gevestigd.