MeerSquashers op medaillejacht

HOOFDDORP Komend weekend gaan er weer flink wat 'MeerSquash talenten op medaillejacht tijdens de NK jeugd <11, <15 en <19. Ditmaal is Tennis & Squash Centrum Nieuwe Sloot in Alphen aan de Rijn het decor voor het eerste nationale kampioenschap van het jaar. In alle zes de categorieën liggen er voldoende kansen voor de 'MeerSquash jeugd.

Evan Morris is één van de grote kandidaten voor de titel in de jongens <11. Ook zijn jongere broer, Alister, en Kieran Berden doen mee voor de Hoofddorpse club in de categorie onder 11. In dezelfde klasse bij de meisjes was Elcke Mols vorig jaar al succesvol en ook dit jaar moet het raar lopen mocht de Nederlands kampioene uit 2017 niet weer meedoen om de prijzen. Katarina Machalova en Renske Huntelaar zijn de andere twee deelneemsters namens 'MeerSquash.

Een categorie hoger zijn er veel kanshebbers voor het podium. Almeerder Sebastiaan Hofman, die zijn trainingen ook in Hoofddorp afwerkt, is dé titelkandidaat in de jongens <15, maar er zijn meer kapers op de kust. Hjalmer Mols en Romeo Marino zijn hier de 'MeerSquashers van dienst. Bij de meisjes onder 15 is Elfi Markus één van de gegadigden voor een goede notering. Naast Markus speelt ook Annamaria Machalova nog mee in deze categorie en traint Lianka Radzyminski ook nog bij de club op het Arnolduspark.

In de koningsklasse is kind van de club Tom Schreurs één van de kandidaten voor de Nederlandse titel. Hij is naast Joost Boerman de enige die de 'MeerSquash kleuren verdedigd. In dezelfde categorie bij de meisjes is Hoofddorper Gabi Fritsche één van de kanshebsters. Na een succesvol toernooi afgelopen week in Birmingham mag ze nu in eigen land proberen Nederlands kampioen te worden. Emme-Lotte Boon en Catlyn van Maas de Bie zijn de laatste twee deelneemsters aan het NK Jeugd.