• Eigen foto

'MeerSquashverliest topper van Twente

HOOFDDORP De mannen van 'MeerSquash hebben het squashjaar 2018 afgesloten met een nederlaag. In eigen huis verloren de Hooddorpers de topper in de DPD Eredivisie met 3-9 van Twente.

Vooraf was al duidelijk dat de Hoofddorpse squashers een moeilijke avond tegemoet zouden gaan tegen de regerend landskampioen. In de praktijk bleek dat ook daadwerkelijk het geval. Bart Ravelli moest in het eerste duel van de avond met 7-11, 2-11, 6-11 buigen voor tienvoudig Nederlands kampioen Laurens Jan Anjema en Jaymie Haycocks kon in de slotpartij ook geen game winnen van de Spanjaard Edmon Lopez: 7-11, 5-11, 9-11.

Tussendoor zorgde Jan van den Herrewegen nog wel voor een aangename verrassing. De Belg, drieënnegentigste op de wereldranglijst, speelde ijzersterk tegen de veel hoger gerankte Duitser Raphael Kandra en won verdiend met 11-8, 11-6, 11-8 van de nummer zeventien van de wereld.

Door de verliespartij zakte 'MeerSquash naar de gedeelde vijfde plek op de ranglijst in de DPD Eredivisie. Met 41 punten uit vijf wedstrijden staan de Hoofddorpers nu elf punten achter op koploper Squash Drachten en tien op Twente. Victoria (46 uit 5) en Squash City (42 uit 5) staan ook boven 'MeerSquash dat de vijfde plek deelt met MAX Sports uit Beverwijk.

Op woensdag 9 januari staat de volgende wedstrijd voor 'MeerSquash op het programma, uit tegen hekkensluiter Squash Ridderkerk.