• Jan van de Bilt
  • Jan van de Bilt

Moerman Boy's met één been in de finale

HOOFDDORP De Moerman Boy's speelden vrijdagavond in de SKWA hun eerste wedstrijd in de 'halve' finale tegen de Black Eagles uit Rosmalen in de SKWA. Black Eagles is eerste geworden in de landelijke zuid-competitie zonder ook maar één keer te verliezen. Van onderschatting kon dus allerminst sprake zijn.

De Moerman Boy's van BV Hoofddorp begonnen zeer voortvarend, er zat een hoop energie in het spel en de volle tribune kon zien dat Black Eagles dat nog niet had meegemaakt dit seizoen. Aan de hand van Ruben Ludolph, Fons van Leeuwen en Nick Visser was het openings offensief fantastisch te noemen. Met veel durf vielen de Moerman Boy's de basket aan waardoor er op alle fronten genoeg ruimte ontstond om mooie acties te maken. Verdedigend werkten de mannen zo hard dat Black Eagles niet tot een goede offense kon komen. Ruststand 47-25.

De tweede helft begon Black Eagles in een zone, iets waar Hoofddorp normaliter zeer goed tegen kan spelen, deze avond ging dat wat stroever, maar toch bleef het gat aanvankelijk rond de 20 punten hangen, wat goed was. Men zag dat de Moerman Boy's de energie van de eerste helft niet meer meteen konden vinden en dat kon men goed terugzien in het spel van de Moerman Boy's.

Het zou dus allesbehalve makkelijk worden, verdedigend moest het dus weer strakker, aanvallend de open schoten blijven nemen, maar ook meer het bord opzoeken en uit de trechters zien te blijven. Aanvallend werden de beslissingen steeds minder goed. Het leek wel of het vertrouwen onder in de schoen was gezakt.

Het grote probleem, de defense ging geleidelijk aan weer beter. Toch lieten de Moerman Boy's het zover komen dat in de laatste 5 minuten Black Eagles maar liefst 11 punten toe kon voegen om hun totaal toch nog op 64 punten te zetten. Eindstand 72-64. Komende zaterdag de return in Rosmalen met een 8 punten voorsprong. Bij winst zitten de Moerman Boy's in de landelijke finale.