• Robert Joore

Nieuw 1e SC Badhoevedorp

BADHOEVEDORP Het bestuur van SC Badhoevedorp heeft, in samenspraak met de technische staf, hard ingegrepen in de zondagselectie. Bij het 1e is een aantal spelers de wacht aangezegd, het 2e speelt nu verder als standaardteam.

Het leek ruim twee jaar geleden nog zo'n leuke opzet: ga weer voetballen met een 1e elftal waardoor je eigen jeugd de mogelijkheid krijgt door te stromen naar het eerste. En met die achterliggende gedachte werd gestart. Met spelers van buiten de club startte het seizoen 2016-2017 met een eerste en met een tweede seniorenteam. In het tweede gingen voornamelijk spelers uit de eigen jeugd spelen.

De vreugde was echter van korte duur. In plaats dat er één grote hechte groep ontstond, vormden zich meerdere kleine groepen waarbij individuele spelers zich ook nog eens onttrokken aan gemaakte afspraken. Het formeren van een 1e werd twee seizoenen lang een zware opgave.

In een poging daar definitief een einde aan te maken volgde aan het einde van het seizoen 2017-2018 een gesprek met alle spelers. Per seizoen 2018-2019 zou alles veel beter gaan. Het liep anders, want net voor de sluitingstijd besloot 80 procent van het eerste hun lidmaatschap op te zeggen. "Daar sta je dan", denkt secretaris Peter Eikelenboom terug aan dat moment. "Als club wilden we vasthouden aan het idee van een eigen 1e, dus hebben we toch weer een eerste geformeerd met spelers uit het tweede. Maar wat bleek: door blessures en doordat sommige spelers zich niet aan hun afspraken hielden, was er wekelijks een tekort aan spelers. Zo kon het niet verder."

Bestuur en technische staf besloten daarop de spelers van het huidige eerste te vervangen door spelers uit het huidige tweede. Het tweede werd vervolgens uit de competitie gehaald. "Een harde maatregel", aldus de secretaris, "maar als club kon je niet anders." De maatregel is per 28 oktober doorgevoerd. De eerste reacties binnen de club zijn positief, nu er een team in het veld staat met voornamelijk spelers uit de eigen club en dat als vriendenteam speelt. "De neuzen staan weer allemaal dezelfde kant op", aldus Eikelenboom. Enkele oud-eerste elftal spelers is gezegd dat ze op zoek kunnen naar een andere club.