• ROBERTJOORE fotobureua R&M Joore

Nieuwe honkballocatie in Park21 redding voor 12e editie Haarlemmermeer Run

HOOFDDORP In de voorbereiding van de 12e editie van de Haarlemmermeer Run kwam het dagelijks bestuur van het organisatieteam in april voor de keuze te staan: wel/niet laten doorgaan van dit evenement. Het werd doorgaan. Maar dan wel vanaf een andere startlocatie.

Nel Bonnema (voorzitter): "De organisatiekosten zijn gestegen, de sponsors van de 10 km loop en de halve marathon waren afgehaakt, de gemeente verstrekte ons minder subsidie en ook de bebording langs het parcours zou flink duurder uitpakken. Ook was de verwachting dat we niet veel meer lopers zouden mogen begroeten, omdat we binnen ons team ook niemand voor de PR beschikbaar hadden. Kortom, we zouden dus een flink verlies gaan lijden en dat wilden we niet.

Ik had reeds een afspraak met Martin Langeveld, één van de medeorganisatoren van Meerlive en Haarlemmermeer Culinair staan - ik ken hem van het Eventplatform van Citymarketing Haarlemmermeer - en heb die afspraak toch laten doorgaan. Tijdens ons gesprek in restaurant The Duckout, waarvan Martin horecauitbater is, heb ik hem verteld dat wij die avond waarschijnlijk de stekker uit de 12e editie van de Haarlemmermeer Run zouden trekken.

Hij kwam met het idee om het hele evenement te verhuizen naar de locatie van het fraaie, nieuwe honkbalcomplex van Hoofddorp Pioniers, waar alle faciliteiten aanwezig zijn en de te maken kosten beduidend lager zouden uitpakken. Ik heb zijn voorstel 's avonds in de vergadering van ons volledige organisatieteam ingebracht, omdat verhuizen ook grote consequenties voor onze eigen inbreng zou hebben.

In 3 maanden tijd zouden we alles opnieuw moeten doen met een nieuw draaiboek, nieuwe routes, nieuwe taakomschrijvingen voor alle vrijwilligers, etc. Maar ons team wilde per se doorgaan en zich voor 200% inzetten om er een succes van te maken. Ook biedt de nieuwe locatie de mogelijkheid om nu routes uit te zetten door de natuur van Park21 en de Boseilanden. Hiermede is dus de reden van de verhuizing van deze 12e editie van de Haarlemmermeer Run verklaard. Blijven in het centrum van Hoofddorp was duidelijk geen haalbare kaart meer."

Nel Bonnema is duidelijk heel erg te spreken over de inzet van Martin Langeveld en vindt het niet meer dan gepast om te benadrukken, dat de nieuwe locatie van het honkbalcomplex met zijn horecavoorziening The Duckout zeker gaat bijdragen aan een soort nieuwe start van het evenement. Verder hoopt zij, dat een groot aantal vrijwilligers, met name verkeersregelaars, ook mogelijk beschikbaar zijn om een bijdrage te leveren aan het Europees kampioenschap honkbal. Dat wordt van 9 t/m 18 september gehouden, de meeste wedstrijden zijn in het nieuwe honkbalstadion aan de Molenaarslaan 10 in Park21 te Hoofddorp, een deel wordt gespeeld bij Vennep Flyers in Nieuw-Vennep.

In een sterk veld van de beste 12 honkballanden van Europa, zal Nederland als titelverdediger aantreden.