Nieuwe wielerploeg De Bataaf

ZWANENBURG Met de nodige trots is dinsdagvond de nieuwe wielerploeg van HSC De Bataaf gepresenteerd. Trots omdat het gelukt is een ploeg samen te stellen van talentvolle renners die naar verwachting in de diverse koersen de nodige prijzen gaan pakken.

De wielerploeg van De Bataaf bestaat uit de renners Jorne Videler (Badhoevedorp), Michael Kortekaas (Amstelveen), Maarten Schavemaker (Nieuw-Vennep), Marcel Jacobs (Nes aan de Amstel), Rico de Jong (Vijfhuizen), Teun Groeneveld (Nieuw-Vennep), Daan Kostelijk (Zwanenburg), Tony Kolkman (Nieuw-Vennep), Rob Hulscher (Zaandam), Mark Wenkenborg (Amsterdam), Patrick de Smit (Nieuw-Vennep), Carlos Cuvelier (Zwanenburg), Marcel Hoffman (Hoofddorp), Erik Herman (Haarlem). Ploegleider is Ron Jacobs.

Behalve de wielerploeg werd in het warme clubhuis ook de nieuwe leiderstrui voor de Grote Drieluik De Bataaf 2016 getoond. Drie landelijke wedstrijden in Haarlemmermeer die georganiseerd worden onder auspiciën van de Bataaf. Vorig jaar gelanceerd als een klassementsdrieluik en direct een groot succes. De winnaars Frits van Lieshout (mannen) en Lorena Wiebes (vrouwen) gaan in de komende wedstrijden hun titel verdedigen. De openingsronde voor het klassement is de 52ste editie van de wielerronde van Rijsenhout die donderdag 9 juni plaatsvindt en om 16.30 uur begint. Dan volgt op zondag 26 juni de Ronde van Nieuw-Vennep (aanvang 11.45 uur). De Ronde van Zwanenburg op zaterdag 2 juli (aanvang 13.30 uur) sluit de rij.

Middels een driejarig contract geven Suzuki AutoLuykx, Balk Rijwielen, Drukkerij Koopmans, Henk Koopmans, Locas Loodgieters, P. Hoekwater BV, Schwalbe Nederland, Van der Veldt Bronbemaling en ZAES Sportswear de club een onmisbare financiële ondersteuning. "Zonder sponsors geen koers en zonder koers geen club. Onze ambitie is zoveel mogelijk wedstrijden te rijden waardoor onze renners veel ervaring kunnen opdoen. Ideaal voor deze verschrikkelijk leuke groep waar we heel blij mee zijn", stelt voorzitter Weite Haaijer tevreden vast.