• Ton Hofstra Fotografie

Ook in 2019 Concours Hippique

HAARLEMMERMEER In het Haarlemmermeerse Bos vindt op 14, 15 en 16 juni 2019 de 108ste editie plaats van het Concours Hippique Haarlemmermeer.

Het Concours Hippique zag ruim 100 jaar geleden het levenslicht en werd in eerste instantie gehouden aan de Concourslaan in Hoofddorp. Daar werd zelfs een speciaal terrein aangelegd voor het evenement, dat in de loop der jaren ook door veel leden van het Koninklijk Huis werd bezocht. In de jaren '70 moest het terrein wijken voor het raadhuis en werd verhuisd naar het Haarlemmermeerse Bos waar het jaren met succes plaatsvond. In 2016 werd het initiatief genomen het evenement nieuw leven in te blazen.

De jaren daarna waren succesvol en nu komt er in 2019 dus een nieuwe editie, de 108ste. Bezoekers kunnen 14, 15 en 16 juni in het Haarlemmermeerse Bos genieten van van alles en nog wat op paarden(sport)gebied. Daarnaast is er heerlijk eten verkrijgbaar bij het Food Truck-festival en is er alle dagen live muziek en nog veel meer entertainment.

De exacte invulling van het programma is nog niet rond, maar dat het opnieuw een mooi spektakel wordt met activiteiten voor alle leeftijden, dat lijkt al wel duidelijk.

Zoals ieder jaar is de toegang voor het publiek alle dagen gratis en is het Concours Hippique een uitgelezen evenement om te bezoeken met de hele familie.

OP DE HOOGTE Wie graag op de hoogte wil blijven van alle nieuwe ontwikkelingen rond het concours, kan zich wenden tot Facebook en internet. Via de pagina facebook.com/concourshaarlemmermeer en via de website www.concourshaarlemmermeer.nl zal steeds meer bekend worden over het programma.