• Jan Aukes
  • Jan Aukes

Op schitterend nieuw kunstgrasveld weet Pancratius toch niet te winnen van DCG (2 - 3)

BADHOEVEDORP In de krant van donderdag een uitgebreid verslag van de ceremonie ter gelegenheid van de opening van het schitterende nieuwe kunstgrasveld van Pancratius. Dat veld was broodnodig. Het oude kunstgrasveld was al enige tijd ver onder de maat en het mag een wonder heten dat zich geen groot blessureleed voordeed op die kaal getrapte vlakte.

Vandaag dus de streekderby tegen het Amsterdamse DCG. Trainer Bart Jansen vertelde vooraf dat de uitwedstrijd wat ongelukkig verloren ging: "Daar hadden we wel een punt verdiend". Al na ongeveer 15 minuten leek er vanmiddag niets te halen voor Pancratius want toen keek het al tegen een 0 - 2 achterstand. Tot 2 keer aan toe mocht middenvelder Tom Leenen van DCG ongehinderd uithalen met zijn sterke linkerbeen. Verdedigend was het niet best wat Pancratius op dat moment liet zien. Het had in de 30e minuut ook zo maar 0 - 3 kunnen zijn als verdediger Menno Schelling zich verslikte in de bal en zijn tegenstander een vrije doortocht naar keeper Danny Kool bood. Gelukkig stond deze wel zijn mannetje. Middenvelder Danny van Ingen kon het op het middenveld niet belopen en werd in de 32e minuut gewisseld voor spits Rick van Veen. Een minuutje later hielp Bobby Bosma Pancratius terug in de wedstrijd door een op links gestarte aanval met een fraaie schuiver langs de Amsterdamse keeper af te ronden. Even daarna verslikte die zelfde keeper zich in een terugspeelbal. Rick van Veen was er als de kippen bij en speelde Bosma aan. Zijn schot werd geblokt.

Bij een 1 - 2 stand werd gerust. Pancratius kwam beter uit de rust dan het aan de wedstrijd begon. Het kon meer druk naar voren zetten, maar tot grote kansen leidde dat niet. DCG probeerde te vertragen door blessures voor te wenden. Het sierde die ploeg niet. Wel kwam het uit het niets op een 1 - 3 voorsprong. Weer ging daar knullig verdedigingswerk van Pancratius aan vooraf. Pancratius richtte zich na deze tegenslag toch weer op. In de 73e minuut maakte aanvoerder Jean Pierre Kerkeboom uit een van richting veranderde vrije trap de 2 - 3. En daarna was het Pancratius dat de klok sloeg. Het kreeg corner na corner, maar de kopkansen die daaruit ontstonden, leidden niet tot de verdiende gelijkmaker. Rick van Veen was er in de 93e minuut nog het dichtst bij. Zijn kopbal werd nog van de doellijn gehaald door een verdediger van DCG. De uitstekend fluitende scheidsrechter Tjong A Hung blies daarna af.