• Pixabay.com

Opnieuw onrust onder ouders Pax; geen nieuw meldpunt

HOOFDDORP Er is opnieuw onrust ontstaan onder ouders van jonge turnsters van SV Pax uit Hoofddorp over het heersende topsportklimaat bij de vereniging. D66-raadslid Gerdien Knikker wilde vorige week tijdens de raadsvergadering weten wat er precies aan de hand is.

D66 stelde al eerder schriftelijke vragen naar aanleiding van publicaties in diverse media over een turntrainer die zich grensoverschrijdend zou hebben gedragen bij SV Pax. Er werd onderzoek gedaan door het Instituut Sportrechtspraak (ISR) en daaruit werd de conclusie getrokken dat de zaken inmiddels op orde waren. De sportvereniging meldde later dat de betrokken trainer inmiddels is vertrokken en dat de rust is weergekeerd bij de turnafdeling. Ook sommige ouders lieten al weten achter de club te staan. 

VRAAGTEKENS Volgens raadslid Knikker is de kous daarmee zeker nog niet af. Volgens haar blijkt uit nieuwe reacties dat sommige ouders en andere betrokkenen nog altijd vraagtekens plaatsen bij de gang van zaken. Knikker vroeg zich af of het niet tijd wordt dat de gemeente de regie pakt en er een anoniem meldpunt komt. 

Dat leek burgemeester Onno Hoes niet zo'n goed idee. Hij wees erop dat er al drie meldpunten zijn: bij de turnbond, bij SV Pax en bij het NOC-NSF. Daar hoeft wat de burgemeester betreft geen vierde meldpunt bij te komen. Over de onrust zelf zei Hoes dat de nieuwe verdenkingen volgens hem onvoldoende zijn bewezen.

Frits Verhagen