Opnieuw volle buit voor 'MeerSquash

HOOFDDORP De squashmannen van 'MeerSquash hebben opnieuw goede zaken gedaan in de Nederlandse squasheredivisie. In de negende speelronde werd tegen Sport City Dordrecht al weer de achtste overwinning geboekt. Het werd op het Arnolduspark in Hoofddorp 12-2 voor de Hoofddorpse squashclub.

Jan van den Herrewegen, Bart Ravelli en Tim Weber sloegen in eigen huis de punten binnen voor 'MeerSquash. De Belg van den Herrewegen had op positie drie weinig moeite met Tonnie Mijs (11-4, 11-4, 11-4), terwijl op plek twee Ravelli diens jongere broer Rene Mijs eveneens in straight games (11-4, 11-6, 12-10) versloeg.

De Duitse kopman Weber maakte het tussendoor nog wel uiterst spannend. In zijn partij tegen Dylan Bennett wankelde de nieuwe aanwinst van 'MeerSquash regelmatig, omvallen deed hij echter niet: 11-9, 9-11, 9-11, 11-8, 12-10.

Door de duidelijke zege heeft 'MeerSquash na negen wedstrijden 96 punten veroverd, waarmee de Hoofddorpers fier aan de leiding gaan in de hoogste divisie van de nationale squashcompetitie. Regerend landskampioen Victoria heeft 82 punten, maar nog wel een (inhaal)wedstrijd tegoed. Alle overige teams zijn reeds uitgeschakeld voor de landstitel.

Over twee weken komen de heren van 'MeerSquash weer in actie. Dan gaat de koploper op bezoek bij hekkensluiter Squash Fryslan / Flevoparq. Op 18 maart staat de thuiswedstrijd tegen Twente op het programma, het enige team dat de Hoofddorpers tot nu toe een nederlaag toebracht, en op 8 april sluit 'MeerSquash de competitie af met een uitwedstrijd tegen Victoria Rotterdam.