Oude ballen inleveren voor meidenvoetbal Brazilië

HOOFDDORP Jonge meiden 9000 kilometer verderop aan het voetballen krijgen met je oude bal? Dat kan vanaf 4 augustus bij Intersport in Hoofddorp. Met de actie 'Balls for Brazil' roept de multi-sportspeciaalzaak iedereen op oude (voet)ballen door te geven voor ontwikkeling van meidenvoetbal in Brazilië. Inleveren kan t/m 4 september bij de vestiging aan de Marktlaan 5-11 in Hoofddorp.

Voor elke ingeleverde bal doneert de winkel 1 euro aan projecten voor meidenvoetbal in Brazilië. Consumenten ontvangen tevens een kortingsvoucher van 5 euro op het gehele assortiment van Intersport.

De actie start gelijktijdig met de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Met 'Balls for Brazil' steunen mensen het initiatief Favela Street (www.favela-street.com) in Rio de Janeiro, dat meisjes uit achterstandswijken plezier brengt en zelfvertrouwen geeft via sport en straatvoetbal. Dankzij het ingezamelde geld via de actie kan een jong damesvoetbalteam straks naar de Olympische finale van het vrouwenvoetbal en worden onder andere materialen en coaches gefinancierd ten behoeve van meidenvoetbal in Brazilië.