• Foto: Inge van der Steeg
  • Foto: Inge van der Steeg

Overbos boekt zakelijke overwinning op Beursbengels

HOOFDDORP De competitie van de za. 2e klasse is in een belangrijke fase gekomen. In deze klasse komen de onderste vier ploegen in aanmerking voor eventuele degradatie. Overbos trainer Stefan Teeken; "Wij kijken niet naar beneden, maar we zijn wel bezig met het sprokkelen van punten!"

Tegenstander Beursbengels verkeert ongeveer in dezelfde situatie. Zonder de geblesseerden; doelman Donovan Partosoebroto en spelmaker Maarten Wels is het voor sv Overbos geen eenvoudige opgave. Hun vervangers good old Marco Brouwer (37 jaar) en Noud Brüchner blijken achteraf geen verzwakking te zijn. Beursbengels is over de gehele wedstrijd zeventig procent in balbezit, maar zeker in de eerste helft mondt dit niet uit in kansen. In de 10e min mag Brüchner tweemaal een corner nemen. Vanuit de tweede kopt spits Michael Nieveld de 0-1 binnen. In de 21e min. is Dennis Govers zijn directe tegenstander te vlug af, geeft de bal op maat voor en Nieveld kopt wederom schitterend de 0-2 binnen.

Nieveld niet al te onbescheiden na de wedstrijd: "Mijn bijnaam is Michael "Pelle"Nieveld. Met name centrale verdediger Vincent Partosoebroto speelt soeverein. Hij strooit met passes en staat altijd goed opgesteld. Toch speelt keeper Brouwer de tweede helft de meest cruciale rol. Na een aantal uitstekende refelexen maakt hij tien minuten voor tijd zijn enige fout; 1-2. Een minuut daarvoor was een loepzuiver doelpunt van invaller Sander Stroo wegens vermeend buitenspel afgekeurd, daardoor werd de wedstrijd voor Overbos onnodig spannend. In de 89e min. verovert een andere invaller, de jonge Youri Schouten, fraai de bal. Hij legt de bal knap breed en Dennis Govers kan de bal vrij inschieten;1-3. De ontlading na afloop is groot. "Mag het?", zei trainer Teeken:"We hebben vier keer achter elkaar niet gewonnen!"