Overbos kan 0-3 voorsprong niet vasthouden

HOOFDDORP Een duidelijk gevoel van teleurstelling. Dat overheerst, laat trainer Maurice Kuijper weten na de 3-3 tegen IJmuiden. "Je begint gewoon heel goed aan de wedstrijd en voor je het weet sta je al met 0-1 voor. Vervolgens komt de 0-2 en vlak voor tijd kun je zelfs 0-3 maken. Zo iets mag je gewoon niet meer weggeven."

Het gebeurde toch. Aan de ene kant doordat de thuisploeg enigszins gelukkig op 1-3 kwam en er weer in begon te geloven, deels doordat Overbos bij lange na niet het niveau van de eerste 45 minuten haalde. "Vlak voor tijd krig je nog twee mooie kansen op de winst, maar die 3-4 valt niet. Dus blijft het 3-3. Je verliest niet, kun je zeggen, maar bij iedereen overheerst toch het gevoel dat je twee punten hebt laten liggen. En dat is jammer."

Dat IJmuiden vooral in de tweede helft de zaken wat 'steviger' aanpakte, wil Kuijper niet als excuus aanvoeren. "Al had de scheidsrechter wel wat harder mogen optreden tegen spelers die wel heel nadrukkelijk op het randje speelde", wil hij wel toegeven. "Het ging er ook wel een paar keer overheen", vind ik. "We lieten ons daardoor toch aftroeven."

Samenvattend: "We hebben het zelf weggegeven. We staan nog derde. Maar als je naar vandaag kijkt, dan hadden het meer punten kunnen en moeten zijn dan de huidige 19."De doelpunten werden gemaakt door Remco Cicilia (2x) en Maarten Wels (de 0-3).

Voor volgende week, 16 december, staat de thuiswedstrijd gepland tegen DCG. DCG won dit weekend van de koploper. "Dat is dus niet zomaar een tegenstander", aldus Kuijper.