Overbos toont te weinig inzet voor volle winst

HOOFDDORP Overbos, het team van hoofdtrainer Maurice Kuijper, heeft zichzelf geen goede dienst bewezen. Want in plaats van de eerste kansen tegen ZSGOWMS om te zetten in doelpunten, lieten de Hoofddorpers de hekkensluiter maar liefst drie keer scoren in acht minuten. Die achterstand konden de Hoofddorpers vervolgens niet meer goed maken.

Daardoor verloor Overbos opnieuw punten in de belangrijke strijd om een periodetitel en dat terwijl het er drie weken geleden nog zo goed uitzag, weet ook Kuijper. "Net zoals het begin van deze wedstrijd er veelbelovend uitzag. Maar in plaats van kansen om te zetten in doelpunten, geef je er drie weg. Prima dat je je dan nog terug vecht naar 2-3, maar daar bleef het ook bij."

Kuijper wil de schuld van het verlies niet zoeken in onderschatting. Daarvoor speelde de club met de lange afkorting te goed. "Ze hebben de laatste wedstrijden heel wat punten gepakt en je vraagt je echt af waarom deze ploeg onderaan staat. Maar los daarvan – wij moeten echt naar onszelf kijken en ons afvragen of we de goede instelling hebben en voelde inzet tonen om het uiterste eruit te halen. Dan zullen de meesten toch moeten toegeven dat we het verlies aan onszelf hebben te danken."

Kuiijper zijn hoop is nu vooral gevestigd op volgende week als Overbos uit speelt tegen United DAVO. "Die moeten we winnen. Zelfs bij een gelijkspel ben je zeer waarschijnlijk kansloos voor een plek in de eindstrijd. Dus de opdracht is duidelijk."