• Pixabay.com

'MeerSquash beste jeugdclub van Nederland

HOOFDDORP De jeugd van de Hoofddorpse club 'MeerSquash heeft het het toernooi om de J.M. Fentener van Vlissingen Bokaal 2019 gewonnen. Hierdoor mag de club zich een jaar lang de beste jeugdclub van het land noemen.

De FVV Bokaal is in het leven geroepen om eer te doen aan de founder van de squashsport in Nederland: de heer J.M. Fentener van Vlissingen. Hij werd in zijn jeugd naar een kostschool in Engeland gestuurd waar hij kennis maakte met de sport. Die heeft hij later in Nederland geïntroduceerd.

POULEWINNAAR Afgelopen zondag was alweer de vierde editie van dit initiatief om de 'founder van squash' te eren. In Almere werden 'MeerSquash en Squash Zwolle poulewinnaar, waarna ze in een onderling duel uit mochten maken wie de beste jeugdclub van Nederland was.

Voor 'MeerSquash kwamen Hjalmer Mols, Elcke Mols, Evan Morris, Renske Huntelaar en Alistair Morris in actie. De talenten uit Hoofddorp, die in de finale werden vertegenwoordigd door Hjalmer, Renske en Alistair, waren veel te sterk voor hun tegenstanders uit Zwolle. Alle wedstrijden werden dan ook overtuigend gewonnen.

GASTHEER Door de overwinning is 'MeerSquash niet alleen de beste jeugdclub, maar komend jaar ook de gastheer van de J.M. Fentener van Vlissingen Bokaal.