• ANP Foto

Schaatsster Esmee Visser beste op 3 en 5 kilometer in Thialf

BEINSDORP (ANP) Schaatsster Esmee Visser heeft bij de wereldbekerkwalificatie in Thialf zowel de 3.000 meter als de 5.000 meter gewonnen. Visser, regerend Olympisch kampioen op de langste afstand, won zondag in de laatste rit in een tijd van 6.52,75. Een dag eerder was ze tijdens de Nederlandse selectiewedstrijden in Heerenveen met 4.00,27 ook de snelste op de 3 kilometer.

Visser (23) was blij met haar twee wereldbekertickets en haar twee ritzeges, maar bleef wel kritisch op zichzelf. "Zo zit ik nu eenmaal in elkaar. Ik ben nog jong en heel gretig, ik weet dat er nog veel meer inzit. Vooral op de 5 kilometer moet ik nog meer durven. Ik weet op dit moment nog niet wat ik kan en waar ik sta op die afstand. Ik moet nog wat meer ervaring en vertrouwen opbouwen. Want als je naar het wereldrecord kijkt, moet ik nog flink harder gaan rijden."

WERELDRECORD De Tsjechische Martina Sablikova heeft het wereldrecord op haar naam staan met een tijd van 6.42,01, eerder dit jaar gereden in Calgary. Visser wil bij de vijfde wereldbeker op de Olympic Oval in Canada (7 en 8 februari) en de WK afstanden in Salt Lake City (13 en 16 februari) een aanval doen op de mondiale toptijd van Sablikova.