• Teamfoto cubs

    Dennis M.

Succesvol weekend voor Rugby Club Hawks

22-09-2019, 19:46 | Lezersnieuws | Jeffrey

Dit weekend hebben de rugbyers van de Haarlemmermeer Hawks de eerste wedstrijden van het seizoen gespeeld. Het is een drukke zomer geweest voor de club. Naast een verhuizing van de Bennebroekerweg naar het Kleilandpad is de club in de zomerperiode ook een groot aantal nieuwe leden rijker geworden. Daarnaast is keihard getraind in het preseason om ook dit seizoen weer topprestaties te leveren.

De jongste categorie van 5-7 jaar, de turven, speelden zaterdag 3 wedstrijden. Hiervan werden er 2 gewonnen en een eindigde in een gelijkspel. De benjamins clusterden voor het eerst met AAC Amsterdam, al met al een leuke eerste rugbydag van het seizoen. De cubs denderden over de tegenstander heen en maakten er een spectaculaire 74 - 0 van. De junioren vonden zichzelf in een spannende wedstrijd welke zij met een 31 - 29 winst af wisten te sluiten. De Colts (leeftijd 16 & 17) mochten het opnemen tegen Den Helder. De Hawks waren duidelijk een maatje te groot voor de Den Helderse spelers en pakten een ruime winst van 83 - 5.

Tot slot speelden de senioren op zondag 2 wedstrijden. De eerste wedstrijd, tegen The Smugglers, leek een spannende wedstrijd te gaan worden. Al snel werd duidelijk dat waar het bij de voormalige ontmoetingen gelijk op ging, de Hawks nu niet meer bij te houden waren voor de club uit Velsen. De wedstrijd werd bekroond met een winst van 62 - 19. De daarop volgende wedstrijd tegen de Utrechtse studenten ging erg gelijk op. Door enkele schoonheidsfouten gingen de Utrechtenaren er vandoor met de winst (22 - 24).

Met een geweldig weekend als deze laat de jonge en snelgroeiende club zien dat de weg naar topniveau onvermijdelijk is!