Pancratius boekt belangrijke overwinning op SCH '44 (3 - 2)

ZWANENBURG Met de overwinning van vandaag tegen SCH '44 staat Pancratius nu op de 5e plaats en komt het op gelijke hoogte met de gasten uit Harmelen. Pancratius doet uiteraard ook mee voor de 2e periodetitel. Uit werd nog met 3 - 0 verloren van SCH '44 dus was men gewaarschuwd. Trainer Bart Jansen: "SCH '44 bestaat uit een elftal met kerels die weten wat gevraagd wordt. Zij zijn sterk in de tegenaanval".

Pancratius kwam vanmiddag na 10 minuten op een 1 - 0 voorsprong uit een vrije trap van Lionel Grootfaam. Bobby Bosma maakte er in de 20e minuut na een goede actie in het 16-metergebied 2 - 0 van. Geen vuiltje aan de lucht, zo leek het. Toch kwam SCH '44 via een strafschop (overtreding Joel Panka) weer in de wedstrijd. Het werd voor Pancratius nog moeilijker toen de tegenstander in de 35e minuut met 10 man kwam te staan.

In de 2e helft vocht SCH '44 zich terug in de wedstrijd en kwam het op gelijke hoogte. Daarna richtte Pancratius zich op en creëerde het meerdere kansen. De bevrijdende 3 - 2 viel in de 80e minuut. Opnieuw was Bosma doelpuntenmaker.

Bart Jansen: "Wij waren zeker de betere ploeg. We hadden het alleen veel eerder af moeten maken. Over mijn verdediging ben ik nog niet helemaal tevreden. We stonden een aantal keren niet goed. Maar zolang wij steeds een doelpunt meer maken dan de tegenstander is er natuurlijk niets aan de hand". Volgende week opnieuw een topper, namelijk de uitwedstrijd tegen de nummer 3, Elinkwijk.