• Jan Aukes
  • Jan Aukes
  • Jan Aukes

Pancratius de mindere van Kampong (0-2)

BADHOEVEDORP Eerder al kreeg Hoofddorp klop van Kampong en vandaag moest ook Pancratius er aan geloven. Het kwam wel beter uit de startblokken met een schietkans voor Ralf Fenne en een levensgrote intikkans voor spits Rick van Veen, maar daarna kantelde de wedstrijd richting Kampong. Na zo'n 25 minuten moest ook nog de creatieve en gevaarlijke Bobby Bosma met een enkelblessure uitvallen, waarna Kampong het heft in handen nam. Het kreeg in de 30e minuut een levensgrote kans; uitblinker Victor Verpalen kon na het omzeilen van de buitenspelval alleen op keeper Donny Kool van Pancratius aflopen. Zijn schot belandde naast de palen. Pancratius knokte zich wel terug in de wedstrijd maar wist geen kansen te creëren.

In de 2e tweede helft was Kampong op alle linies de baas, maar heerste het vooral op het middenveld. Het slimme en ervaren elftal heeft een paar ervaren voorwaartsen die spelinzicht hebben en bovendien de bal zeer gemakkelijk behandelen. Pancratius was vandaag voorin wat ongelukkig, met name Michael Vos was in zijn duels soms wat onhandig en bovendien liet hij te vaak het hoofd hangen bij tegenslag. Trainer Jansen wisselde hem in de 75e minuut voor Joey van Lemmeren. Daarvoor had Kampong al op voorsprong moeten komen want het kwam na een lange voorzet van links opnieuw 1-op-1 voor de keeper, maar deze bracht knap redding met de voet.

In de 76e minuut kwam Kampong verdiend op voorsprong na een vloeiende aanval over links. De 35-jarige van der Ven hoefde tegen de eindpass alleen nog maar zijn voet te zetten om te kunnen scoren. Daarna zette Pancratius alles op alles om de gelijkmaker te maken. Het ging achterin 1-op-1 spelen zodat Dominique Sweers mee naar voren kon. In de laatste hectische slotminuten was het pompen of verzuipen voor Pancratius. Het kreeg een paar hoekschoppen en vrije trappen, maar tot meer dan een paar schoten uit de 2e lijn, leidde dat niet. Bij een uitbraak kon Kampong zelfs nog de 0 - 2 aantekenen waarna de scheidsrechter direct affloot.