Pancratius haalt uit tegen Abcoude (4 - 0)

BADHOEVEDORP Vier keer op rij werd verloren en dan gaat het toch een beetje rommelen. Trainer Bart Jansen daarover: "We hebben dinsdag even goed gepraat met elkaar. Daarna stonden de neuzen in ieder geval weer dezelfde kant op".

Dat betaalde zich vandaag uit tegen Abcoude. Hoewel de 1e helft van beide kanten niet goed was, ging Pancratius toch met een 1 - 0 voorsprong rusten. Ralf Fenne scoorde fraai in de 44e minuut met een halve omhaal vanaf de 16-meter lijn. In de 64e minuut bouwde Pancratius de voorsprong uit via weer Ralf Fenne, dit keer op aangeven van Bobby Bosma. Deze Bosma scoorde zelf de 3 - 0, nu op aangeven van Danny van Ingen. Laatstgenoemde stond weer eens in de basis. Jansen: "Danny brengt rust in het team en bovendien is het een slimme voetballer. Hij weet wanneer hij een overtredinkje moet maken en hoe hij de scheidsrechter een beetje kan bespelen. Tactisch is hij sterk".

Het werd dus nog 4 - 0: in de 84e minuut mocht rechtsback Nino Marchena opkomen. In de daaropvolgende corner kon hij uit de kluts scoren. Jansen is uiteraard tevreden met het behaalde resultaat: "Dat hadden we echt even nodig. We hebben aan het doelsaldo kunnen werken, maar belangrijker vind ik dat we de 0 hebben gehouden. Volgende week spelen we de bekerwedstrijd tegen Ouderkerk (zondag). Dat team schakelde EDO (zondag) uit dus dat is een echte cupfighter. Die week daarna spelen we uit tegen Zilvermeeuwen, een elftal dat volgens mij nu te laag staat op de ranglijst".