Pancratius moet meerdere erkennen in Zandvoort

BADHOEVEDORP De einduitslag doet vermoeden dat Pancratius weggespeeld is en dat trainer Patrick van Leeuwen diep teleurgesteld is in zijn team. Maar het tegenovergestelde is waar.

"Je, we hebben verloren. Maar de manier waarop dat is gebeurd, geeft mij geen reden om teleurgesteld te zijn. Want laten we wel zijn: wij zijn promovendus en Zandvoort is koploper. En die 4-0 is geflatteerd."

Waarmee Van Leeuwen maar wil zeggen: het gaat erom hoe die 4-0 tot stand is gekomen. "We hebben zeker in de eerste helft prima gespeeld en we hadden zelfs op 0-1 moeten komen. De kopbal ging echter naast. Dus niets op aan te merken op die eeste 45 minuten. Iedereen hield zich aan het strijdplan. Prima gevoetbald dus. Jammer dat je na rust zo snel op 1-0 komt en dat vervolgens de 2-0 en 3-0 snel er achteraan komt. Maar nogmaals - complimenten voor de ploeg. Deze week gaan we weer goed trainern en ons voorbereiden op de volgende tegenstander. Deze wedstrijd gaan we gewoon achter ons laten, wetende dat Zandvoort niet voor niets bovenaan staat."

Die volgende tegenstander is Overbos, thuis in Badhoevedorp.