Pancratius pakt belangrijke punten

BADHOEVEDORP Pancratius won in de tweede klasse met 1-0 van KDO. Invaller Bas Pel was de maker van de enige treffer. In de laatste minuut werd het nog billen knijpen toen KDO een strafschop mocht nemen.

De eerste helft was plezierig om naar te kijken. De thuisploeg had duidelijk een overwicht echter het lukte niet om te scoren. Voorzitter Harry den Arend: ,Er waren verschillende grote kansen maar iedere keer ging het uiteindelijk niet goed.' In de tweede helft ging het voor beide teams moeizaam al bleef het team van trainer Rob Rijnink wel de sterkste. Pel kwam in het veld en maakte direct een goede indruk. Deze speler is na een uitstapje van twee jaar bij Argon weer terug bij zijn oude voetballiefde.

Twintig minuten voor tijd kon Pel de zo verdiende treffer scoren. KDO gaf niet op en werkte hard om terug te komen. In de allerlaatste minuut gaf de arbiter nog een strafschop. Er was daarover flink wat ophef maar na het nodige gepraat en gedoe werd de strafschop door Bas Kok genomen. De paal voorkwam echter dat Pancratius haar verdiende overwinning nog moest afstaan. Den Arend: ,Dat was inderdaad nog even heel spannend. We zijn blij met de punten en het is een goed teken dat onze jeugdige talenten zoals Pel weer terugkomen bij de club.'