Pancratius-trainer Van Leeuwen tevreden ondanks verlies

BADHOEVEDORP Het klink vreemd en dat weet hoofdtrainer Patrick van Leeuwen ook wel. Maar toch blijft hij er bij: hij is ondanks het verlies tegen Stormvogels een tevreden mens. "Want als we zo elke week spelen, dan komen de punten vanzelf."

Die kwamen vandaag 'dus' niet want thuisclub Stormvogels trok met 3-1 aan het langste eind. Mede dankzij een beetje hulp van de scheidsrechter, vindt Van Leeuwen, want de vrije trap die leidde tot de 2-1 had hij niet hoeven geven. Hij deed het echter wel, waardoor Pancratius te snel op achterstand kwam na een fraaie 0-1 voorsprong. Dat het in de 88e minuut ook nog eens 3-1 werd, is leuk voor de statistiek, aldus de hoofdtrainer.

"Wat veel belangrijker is, is de manier waarop we vandaag gespeeld hebben. Dat was vele malen beter dan vorige week. Het team verdient wat mij betreft daarom een groot compliment. Prima inzet. Goed gevoetbald. Goed vastgehouden aan de afgesproken tactiek. Daarom kan ik makkelijk zeggen dat ik het verlies niet leuk vind, maar er wel vrede mee heb."

Pancratius (9e) speelt volgende week thuis tegen koploper Zandvoort.