Pancratius (zat) zit in de goede flow

BADHOEVEDORP Het is wellicht minimaal, zo'n 1-0 winst. Maar als daar een spannende wedstrijd tegenover staat met volop strijd. Als je twee teams tot het uiterste en zelf tot op het randje ziet gaan. En het is ook nog een prachtig winterweer. Dan kun je als voetballiefhebber na 90 minuten toch met een tevreden gevoel de kantine opzoeken.

Patrick van Leeuwen deed dat uiteindelijk ook, maar hij ging eerst nog even naar de kleedkamer om zijn mannen te feliciteren en terecht. Want het was zijn team dat met die 1-0 aan het langste eind trok en nu in een positieve flow lijkt te zitten. Dat laatste ziet de hoofdtrainer ook en hij weet waarom: iedereen is terug, er zijn geen geblesseerden meer en dat betekent volop kansen voor het vertrouwde Pancratius spel.

IJmuiden was daar het slachtoffer van en dan met name van Noud Bruchner die de 1-0 scoorde. "Een heerlijke wedstrijd met veel beleving", vond de hoofdtrainer. "Er zat echt alles in. Het publiek heeft een heerlijke pot voetbal gezien."

De volgende wedstrijd staat voor 10 maart gepland, uit tegen VSV. Wetende dat de bond Robin Hood uit de competitie heeft gehaald. Die gestaakte wedstrijd hoeft niet meer uitgespeeld te worden.